Topli jesenski dnevi nas vabijo v naravo, da se nadihamo svežega zraka. Ko ste v gozdu, lahko občudujete naravo v vseh toplih jesenskih odtenkih, zavijete s poti in si naberete okusne lisičke.
Predlagamo, da jih na hitro pripravite po spodnjem receptu. Lisičke z jajci vam bodo še bolj teknile, če jih postrežete s kosom sveže pečenega domačega kruha in jih pojeste v dobri družbi.
Lisičke očistite z mehko krtačko ali papirnato brisačko. Večje gobe prepolovite oz. narežete na manjše kose, majhne pa pustite. V skledico ubijte jajca, dodajte smetano in sol, ter zmes dobro razžvrkljajte. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje in maslo, dodajte šalotko in jo 2 – 3 min pražite, da postekleni, nato dodajte lisičke, ter pražite še 4 – 5 min, da se lisičke zmehčajo. V ponev vlijete jajčno zmes, nanjo potresete približno polovico peteršilja in počakate, da jajca malce zakrknejo. S spatulo jih nežno porinete prosti sredini in obrnete zmes, da zakrkne tudi po drugi strani.
Lisičke z jajci začinite s sveže mletim poprom, servirajte jih na ogrete krožnike in potresite z lističi parmezana ter prestankom peteršilja. Po želji pokapljajte z visoko kvalitetnim ekstra deviškim oljčnim oljem Monteroso Grand Selection.
Dober tek!